Notícies

Jornades de la institució Balmes

03/07/2018

El CDIAP de Sant Boi ha assistit a les jornades de la Institució Balmes, arrelada al nostre territori. Les jornades portaven per títol "Nens violents", un tema d'actualitat i delicat que cal posar en debat, doncs com les jornades plantejen: és la violència un símptoma o és la marca de la seva absència?  

 

CDIAP Sant Boi (FCPOL)

18/05/2018

El CDIAP de Sant Boi participarà a la primera jornada de la FCPOL, que es celebrarà a Madrid el proper 2 de juny de 2018 i que porta per títol "La soledad y el vínculo". 

 A continuació, podeu llegir el text de presentació que el CDIAP ha elaborat en relació al tema de la jornada.

 

FOTOS RESUM JORNADA 30 ANYS AMB LES FAMÍLIES

09/11/2017

El passat dissabte 13 de maig, va tenir lloc la jornada de celebració dels 30 anys del CDIAP de Sant Boi, aquest cop dedicada als més petits i a les seves famílies. A continuació, us mostrem un resum fotogràfic de la jornada. 

Presentació del llibre Construyendo mundos, Autismo, atención precoz y psicoanálisis. El caso Dídac

18/10/2017

Volem informar-vos que en el marc de les activitats organitzades per la Taula de Salut Mental de Sant Boi per celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental, el proper dimecres 18 d’octubre tindrà lloc la presentació del llibre Construyendo mundos, Autismo, atención precoz y psicoanálisis. El caso Dídac, de Cecilia Hoffman.

El Cdiap S.Boi s'adhereix a la FCPOL

20/09/2017

El CDIAP de Sant Boi s'ha adherit a la FCPOL, la Fundació per la Clínica d'Orientació Piscoanalítica. L'objectiu de la fundació és promoure l'intercanvi clínic en l'àmbit de la psicoanàlisi aplicada a través de jornades i trobades de treball. Fomenta, acull i desenvolupa treballs d'investigació sobre temes d'interès clínic-polític.

No neixen adolescents. Artícle de Jaume Funes al diari ARA

29/05/2017

Acabo de participar en la celebració dels trenta anys del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) de Sant Boi. He conviscut amb adolescents que vivien en el món de l’espectre autista però que, gràcies al fet d’haver tingut a temps propostes i estímuls comunicatius, són ara xerraires lúcids. També he estat amb joves Down que gestionen activament la seva diversitat funcional perquè, des de ben petits, s’ha ajudat la seva família a crear el marc educatiu adequat. Uns altres, de pocs anys, que ara s’espavilen, estarien en els territoris del fracàs si, amb pocs mesos, no haguessin accedit als estímuls i les oportunitats educatives que la seva família no els podia donar.

¿Todos los autismos son iguales? Artículo de LA VANGUARDIA, J.Mª Panés psicólogo del Cdiap de S.BOI

06/04/2017

 

La proximidad del día mundial del autismo me parece un buen motivo para traer a colación algunos de los interrogantes que suscita. Empezaré por la pregunta ¿El autismo o los autismos?

Resulta inevitable que nos refiramos a menudo al autismo, en singular, dándole demasiada consistencia a un término detrás del cual hallamos, en realidad, una gran diversidad de casos, que quizás no se corresponden siempre con un diagnóstico preciso de autismo: una multiplicidad de factores pueden producir dificultades en la relación y la comunicación, o conductas de estilo autístico, sin que nos hallemos ante verdaderos casos de autismo.

Pero, ciñéndonos a aquellos casos en los que el diagnóstico de autismo puede establecerse con seguridad, la diversidad de itinerarios e invenciones personales que jalonan la evolución de muchos niños autistas –sobre todo si son atendidos desde edades muy tempranas- es tal, que nos parece más adecuado referirnos a los autismos.

 

Jornada de celebració dels 30 anys del CDIAP (per als nens i les seves famílies)

17/03/2017

El CDIAP de Sant Boi té el plaer de convidar-vos a la jornada de celebració del seu 30è aniversari. Comptarem amb el testimoni del Marc i el Carlos, dos nois de 18 anys que van ser atesos al CDIAP. També ens explicarà la seva experiència els pares de la Sara, una petita d’encara no 2 anys. 

Aitor a La Marató de Barcelona

17/03/2017

En aquesta edició de La Marató han participat un grup de discapacitats en el que es trobava l'Aitor, un campió que acut regularment a les sesions del Cdiap.

 Felicitats familia!


 

Taula de Salut Mental Sant Boi

10/10/2016

 

24 entitats i institucions,  han signat aquest dilluns, 10 d'octubre, l'adhesió a la Taula de Salut Mental de Sant Boi de Llobregat. L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha presentat públicament aquest nou espai durant la commemoració a la ciutat del Dia Mundial de la Salut Mental.

 

La atención a la primera infancia y la familia, una actualización

15/04/2016

Conferència de Jesús Sebastián, ponent invitat a les Jornades dels 30 anys del CDIAP per a professionals celebrades el 15 d'abril de 2016.

Fotos de la jornada de celebració dels 30 anys del CDIAP

14/04/2016

El passat 15 d'abril, vàrem celebrar la Jornada de celebració, en motiu dels 30 anys de la nostra institució, el CDIAP de Sant Boi. A continuació els mostrem un recull de fotografíes de l'acte.

Jornada de celebració dels 30 anys del CDIAP (per a professionals)

17/01/2016

Text de presentació i programa de la Jornada de Celebració dels 30 anys del CDIAP que tindrà lloc el 15 d'abril de 2016 amb el títol "Trenta anys amb els nens petits i les seves famílies".

Manifiest de Minerva

22/12/2015

Manifest dirigit al Sr. Antoni Comín, Conseller de Salut; a la Hble. Sra. Meritxell Ruiz, Consellera d’Ensenyament; y a la Hble. Sra. Dolors Bassa, Consellera de Benestar Social i Família; de la Generalitat de Catalunya en resposta a la campanya de l'Associació Aprenem: “Prácticas obsoletas en la atención pública del autismo en Cataluña” de Change.org.

Carta de l'ACAP al director de La Vanguardia

16/12/2015

Carta de l'Associació Catalana d'Atenció Precoç al director de La Vanguardia, en resposta al article publicat el 8 de desembre de 2015 titulat "Pares de nens autistes exigeixen a Salut una atenció actualitzada per als seus fills”.

Carta abierta a Ana Macpherson. Por Iván Ruiz.

09/12/2015

 Carta oberta de de Iván Ruíz a Ana Macpherson en resposta al article publicat el 8 de desembre de 2015 a La Vanguardia titulat "Pares de nens autistes exigeixen a Salut una atenció actualitzada per als seus fills”.